engie logo

Engie S.A., voorheen GDF SUEZ S.A., is een Frans multinationaal energiebedrijf dat opereert in de productie, onderhoud en distributie van elektriciteit, aardgas en duurzame energie. Het is het grootste nutsbedrijf ter wereld na overname van het Britse International Power. Initieel is de firma ontstaan door de fusie van Gaz de France en SUEZ op 22 juli 2008. Het hoofdkantoor van Engie is gevestigd in het Parijse 8e arrondissement.

 

Producten

Consument

 • Energie gas en elektriciteit 
  Keuze van Bron; Europese Wind, Nederlandse wind en Zonne-energie van ENGIE klanten
  Energiedelen
  Zonnepanelen
  Isolatie
  Warmtepomp
  Laadpaal

MKB

 • Energie gas en elektriciteit 
  Philips Hue Startpakket
  Laadpalen
  Zonnepanelen

Grootzakelijk

 • Energie gas en elektriciteit 
  EnergieScans
  Ensight
  Endeal
  Verduurzamen

Engie Energie Consumenten & MKB
Grote Voort 291
8041BL Zwolle
T 088 444 6666 maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00 uur
E klantenservice.nl@engie.com

Engie Service Nederland
Kosterijland 20
3981AJ Bunnink
T 088 484 04 84
E services.nl@engie.com

Engie Energie Groot Zakeljik
Grote Voort 291
8041BL Zwolle
T 0900 567 0 567
E service.zakelijk@engie.com

Engie Laadpalen
Grote Voort 291
8041BL Zwolle
T 088 444 66 80
E klantenservice@engie-laadpalen.nl

www.engie.nl

In de stroomranglijst kun je zien hoe groen jouw energieleverancier is. Samen met de Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise heeft greenpeace ook dit jaar weer een onderzoek gedaan naar alle bedrijven die in Nederland stroom aan consumenten verkopen. Bekijk hieronder hoe goed jouw stroomleverancier scoort.

Hoe Groen is Engie?
Achterblijver

Drie categorieën

Voorlopers

Dit zijn leveranciers die meewerken aan de overgang naar een schone energievoorziening. Ze bouwen bijvoorbeeld windmolens of kopen windstroom via langjarige contracten. Deze bedrijven investeren niet in kolencentrales. Wil je bijdragen aan schone energievoorziening? Stap dan over naar een voorloper.

Middenmoters

Veel grote bedrijven, zoals Nuon en Essent, vallen onder de middenmoters. Middenmoters zijn vaak nog geworteld in de vervuilende fossiele energie, maar investeren (via hun moederbedrijven) ook in energie uit hernieuwbare bronnen. 

Achterblijvers

Bij de achterblijvers overschaduwt de betrokkenheid bij kolen- of kerncentrales eventuele duurzame initiatieven. Kenmerkend voor de achterblijvers is dat zij grijze stroom inkopen, maar als groene stroom leveren aan consumenten. Dit kan doordat deze bedrijven de grijze stroom eigenlijk ‘vergroenen’ met groene stroom certificaten.

thermometer consumentenmarkt
Scroll naar top