Energiedirect

 

energiedirect.nl is een Nederlands energiebedrijf dat stroom en gas levert aan particuliere en zakelijke klanten. De energieleverancier is een merk van het Duitse Innogy en gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. Energiedirect.nl en PSV maakten op 21 april 2016 bekend dat het bedrijf per 1 juli 2016 Philips op zou volgen als hoofdsponsor van de voetbalclub.

 

Energiedirect.nl werd opgericht op 1 juli 2002 als Besloten Vennootschap 

 

Producten

  • Energie gas en elektriciteit
  • Groene stroom Europese windenergie
  • CO2-neutraal gas
  • Zonnepanelen kopen
  • Apps; Regelneef app, Tankey app


Klantenservice

T 0900 – 3347328
Bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 16.00 uur.

E-mail:
Een vraag of klacht stuurt u via het contactformulier

 

Adresgegevens
Adres
Willemsplein 4
5211 AK Den Bosch

Postadres
Postbus 757
5201 AT Den Bosch

In de stroomranglijst kun je zien hoe groen jouw energieleverancier is. Samen met de Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise heeft greenpeace ook dit jaar weer een onderzoek gedaan naar alle bedrijven die in Nederland stroom aan consumenten verkopen. Bekijk hieronder hoe goed jouw stroomleverancier scoort.

Hoe Groen is Essent?
Middenmoters

Drie categorieën

Voorlopers

Dit zijn leveranciers die meewerken aan de overgang naar een schone energievoorziening. Ze bouwen bijvoorbeeld windmolens of kopen windstroom via langjarige contracten. Deze bedrijven investeren niet in kolencentrales. Wil je bijdragen aan schone energievoorziening? Stap dan over naar een voorloper.

Middenmoters

Veel grote bedrijven, zoals Nuon en Essent, vallen onder de middenmoters. Middenmoters zijn vaak nog geworteld in de vervuilende fossiele energie, maar investeren (via hun moederbedrijven) ook in energie uit hernieuwbare bronnen. 

Achterblijvers

Bij de achterblijvers overschaduwt de betrokkenheid bij kolen- of kerncentrales eventuele duurzame initiatieven. Kenmerkend voor de achterblijvers is dat zij grijze stroom inkopen, maar als groene stroom leveren aan consumenten. Dit kan doordat deze bedrijven de grijze stroom eigenlijk ‘vergroenen’ met groene stroom certificaten.

thermometer consumentenmarkt
Scroll naar top