Elk jaar wordt de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers onderzocht. In 2018 scoort Innova Energie een 3,8. Hiermee behoort dit bedrijf tot de grootste vervuilers onder de Nederlandse stroomleveranciers.

Uit het rapport

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers:
• Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 2,7. Dit cijfer is voor 75% bepalend voor de eindscore.
• Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 7,1. Dit cijfer is voor 25% bepalend voor de eindscore.

De score in het bedrijfsonderdeel inkoop is doorslaggevend voor de eindscore van dit bedrijf. De Nederlandse handelsmix – waar dit bedrijf voor de
inkoop sterk op leunt – wordt als niet duurzaam beoordeeld. Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in
plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden.

Meer info

Innova is sinds 2011 actief op de Nederlandse markt en verkoopt vooral stroom aan het MKB. Het bedrijf investeert zelf niet in de productie van duurzame energie.

Innova Energie levert 44,46% stroom uit geothermie (stoom). Omdat we in de wergave van de stroometilketten (hieronder) nog geen invulveld hiervoor hebben, tellen we dit percentage op bij de waterkracht. Klik op het betreffende stroometiket voor meer info.

Het stroometiket

Let op: Voor het duurzaamheidsgehalte van de geleverde stroom (wat op het stroometiket te zien is) krijgt de leverancier een beoordeling. Dit cijfer is slechts voor een klein deel bepalend voor de eindscore van onze duurzaamheidsranking. Voor energieleveranciers die veel (des)investeren is dit nog veel kleiner, soms maar 1%. Het stroometiket kan dus soms een vertekend beeld geven van hoe duurzaam de leverancier daadwerkelijk is.

Adres:
Oude Middenweg 75,
2491 AC Den Haag

Klantenservice

Telefoon: 070 301 6610
E-mail: Contactformulier

Scroll naar top